Stromae zingt mee met nummer "Arabesque" tijdens voorstelling nieuw album Coldplay in Jordanië

Op de citadel van de Jordaanse hoofdstad Amman heeft de Britse band Coldplay een eerste deel - "Sunrise" - van zijn nieuwste plaat "Everyday life" voorgesteld. Het concert, zonder live publiek, werd gelivestreamd via Youtube. En ook voor onze eigen Stromae was een acte de présence voorzien: hij zong en danste mee op het nummer "Arabesque". 

Het was uiteraard niet toevallig bij zonsopgang dat Coldplay "Sunrise" ten berde bracht op de citadel van Amman en dat leverde uiteraard indrukwekkende beelden op. Want de Britse pophelden speelden er niet voor een live publiek, maar zorgden wel voor een livestream op YouTube.

Voor Coldplay is dit concert trouwens niet de start van een nieuwe tournee. De band zegt momenteel naar manieren te zoeken om klimaatneutraal te kunnen toeren. 

Daar is Stromae

Belgische fans konden ook uitkijken naar Stromae (Paul Van Haver), die op het album heeft meegewerkt met de Britten aan het nummer "Arabesque". Zij kregen de Brusselaar, inclusief lange vlecht, tegen het einde aan te zien en (even) te horen. "We share the same blood" (letterlijk: we delen hetzelfde bloed), was daar de boodschap.

Bekijk hier het nummer "Arabesque": 

Na het enorme succes van zijn album "Racine Carrée" is het jaren muzikaal stil geweest rond Stromae, het nummer "Défiler" van vorig jaar uitgezonderd, dat hij lanceerde om zijn eigen kledinglijn te ondersteunen. Dat had ook te maken met zijn gezondheid: Van Haver kreeg psychische problemen door het gebruik van het antimalariamiddel Lariam. 

Meest gelezen