Argenta heropent helft bankautomaten

Argenta gaat ruim de helft van zijn bankautomaten heropenen. Dat heeft de bank vrijdag bekendgemaakt. Na een reeks plofkraken had de bank besloten al zijn bankautomaten te sluiten.

De bank Argenta zag zich eind oktober verplicht al zijn bankautomaten - 364 toestellen in zowat 460 kantoren - te sluiten. De bank nam de drastische beslissing na drie plofkraken in een maand tijd op Argenta-bankautomaten.

De helft van die automaten zal nu heropenen. "Na een uitgebreide risicoanalyse en in overleg met de kantoorhouders heeft Argenta intussen beslist om ruim de helft van zijn bankautomaten opnieuw te activeren", laat de bank weten.

Ten laatste begin december zullen de automaten weer open zijn voor cashafhalingen en andere verrichtingen. De andere bankautomaten blijven nog voor onbepaalde duur gesloten.

Meest gelezen