2019 Getty Images

"I want nothing": hoe klinkt Donald Trump als Ramones of Morrissey?

Het bizarre spiekbriefje dat de Amerikaanse president Donald Trump recent gebruikte om te ontkennen dat hij zijn Oekraïense ambtgenoot om gunsten vroeg, zet velen op het internet aan tot parodieën. Een bloemlezing.

In het Amerikaanse Congres loopt een impeachmentonderzoek tegen president Donald Trump. Hij zou zijn Oekraïense collega Volodimir Zelenski onder druk hebben gezet om een onderzoek te voeren naar zijn politieke tegenstander Joe Biden. In ruil zou hij militaire hulp mogelijk maken of een bezoek van de Oekraïense president aan het Witte Huis. Dit "voor wat hoort wat" wordt een "quid pro quo" genoemd.

Na de getuigenis van ambassadeur en kroongetuige Gordon Sondland in het Congres enkele dagen geleden, ontkende Trump in de tuin van het Witte Huis dat hij een "quid pro quo" wou tijdens zijn gesprek met Zelenski. De president hield daarbij een soort kladblok vast waarop hij met een dikke stift enkele kernwoorden had genoteerd en dat hij als spiekbriefje leek te gebruiken om de pers toe te spreken (zie video onder):

Videospeler inladen...

De beelden van het spiekbriefje gingen de wereld rond. De (herhaalde) woorden "I want nothing" en "I want no quid pro quo" op het kladblok, doen velen denken aan lyrics van een pop- of rocknummer. Op Twitter circuleren intussen tal van parodieën, bijvoorbeeld in de stijl van de punkgroep Ramones:

Of met de stem van zanger Morrissey:

Een tweede, zachtere Morrissey-versie:

Of in de emo-stijl van de Amerikaanse groep "Dashboard Confessional": 

En veel andere twitteraars zagen in de woorden van Trump een liedjestekst, op muziek van Carl Orff (Carmina Burana), The National of Cheap Trick:

Meest gelezen