Videospeler inladen...

Joachim Pohlmann (N-VA) wordt kabinetschef Cultuur bij minister-president Jan Jambon

Joachim Pohlmann (N-VA) wordt kabinetschef Cultuur van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Dat meldt De Standaard en is bevestigd aan VRT NWS. Tot nu toe was Pohlmann partijwoordvoerder van de N-VA. Hij is ook auteur en columnist.

Joachim Pohlmann (38) is een invloedrijk figuur in zijn partij en wordt beschouwd als ideoloog van de N-VA. Als partijwoordvoerder tekende hij ook de mediastrategie van zijn partij uit. Hij schreef ook toespraken van partijvoorzitter Bart De Wever.

Daarnaast heeft Pohlmann ook twee romans op zijn naam staan: "Altijd iets" en "Een unie van het eigen". In zijn columns voor de krant De Morgen heeft hij het geregeld over cultuur.

In zijn nieuwe functie krijgt Pohlmann meteen de netelige kwestie van de cultuurbesparingen en de conflictsituatie met de Vlaamse cultuursector op zijn bord. Een opdracht die hij "met hoop" tegemoet kijkt. "Ik wil daar het beste van maken. Een aanslepende conflictsituatie moeten we zeker zien te vermijden, maar ik heb er wel vertrouwen in dat dat zal lukken", aldus Pohlmann aan persagentschap Belga.

Pohlmann kijkt met "een dubbel gevoel" terug op zijn ervaringen als speechschrijver en mediastrateeg voor de N-VA. Er zijn alvast weinig mensen die de interne keuken van de partij beter kennen dan Pohlmann. "Ik heb de partij van zeer klein naar zeer groot zien gaan. Dat waren best intense jaren. Ik zal mijn job als woordvoerder missen en niet missen, denk ik", aldus nog Pohlmann.

Meest gelezen