Nederlandse politie pakt twee 15-jarigen op die verdacht worden van het beschieten van twee treinen op de lijn Tilburg-Breda

In Breda in Nederland is een trein aangekomen met vijf ruiten die vol sterretjes staan. De ruiten vertonen ook sporen van een kogelinslag. Een andere trein had bij aankomst in Eindhoven een kapotte ruit. Op de treinen zijn geen gewonden gevallen. De politie heeft twee verdachten opgepakt. Het zijn twee jongens van 15 jaar.

Twee treinen zijn mogelijk beschoten op het traject tussen Tilburg en Breda in Nederland. Er zijn geen gewonden gevallen. Een van de treinen staat in Breda. Van die trein zijn vijf ruiten gesneuveld.

In het station van Eindhoven is een andere trein binnengereden met een kapotte ruit. De politie laat weten dat ze serieus rekening houdt met twee schietincidenten. Er zijn twee verdachten van 15 jaar opgepakt.

Roger van Boxtel, topman bij de Nederlandse Spoorwegen (NS), reageerde op Twitter op de incidenten. "Mensen die conducteurs of hulpverleners neerslaan, mensen die treinen beschieten... Daders opsporen en fors straffen: dit moet stoppen!", aldus Van Boxtel.

Meest gelezen