Videospeler inladen...

Opnieuw verdachte opgepakt in onderzoek naar 39 doden in koelwagen

De Britse politie heeft opnieuw een verdachte opgepakt in het onderzoek naar de 39 doden die in een koelwagen zijn gevonden. Het gaat om een jongeman uit Noord-Ierland. Vorige maand vond de politie 39 Vietnamezen dood terug in een koelwagen op een industrieterrein in de buurt van Londen.  De koelwagen was vanuit Zeebrugge naar het Verenigd Koninkrijk vervoerd.

De politie van Essex die het onderzoek voert, liet de man van 23 oppakken in de vroege ochtend op de M40-autosnelweg in de omgeving van Beaconsfield, ten noordwesten van Londen. Wat zijn rol precies is in het verhaal, is nog onduidelijk.

In het persbericht dat de politie op haar website verspreidde, staat alleen dat hij in verband met het drama in de koelcontainer werd gezocht. Hij is opgepakt op verdenking van hulp aan mensensmokkel en illegale immigratie. 

Op 23 oktober vond de politie 39 lichamen in een koelcontainer op een industrieterrein in Grays, oostelijk van Londen. Het ging om 31 mannen en 8 vrouwen, die allemaal uit Vietnam bleken te komen.

Mo Robinson, de chauffeur die de koelcontainer in de haven oppikte en naar Grays bracht, is een man van 25 die ook uit Noord-Ierland komt. De politie van Essex kon hem de dag zelf al oppakken. Hij zit sindsdien in de cel op verdenking van 39-voudige doodslag en hulp aan illegale immigratie.

Voor dezelfde aanklacht wacht in Dublin een andere Noord-Ier op zijn uitlevering naar het Verenigd Koninkrijk. Drie andere verdachten zijn voorlopig op borgtocht vrij.

De politie is ook nog altijd op zoek naar de voortvluchtigen Ronan en Christopher Hughes, twee broers uit Armagh in Noord-Ierland. Op 1 november zei de leider van het onderzoek dat hij hen absoluut wil vinden, omdat ze cruciaal zijn om het onderzoek af te ronden. Ook de twee broers zijn verdacht van doodslag en mensensmokkel. 

Meest gelezen