Straatverlichting gaat opnieuw de hele nacht branden in Zelzate om inbraken tegen te gaan

In Zelzate gaat de straatverlichting vanaf volgende week heel de nacht branden. Dat gebeurde al een tijdje niet meer om te besparen en omdat het beter is voor het milieu. Maar de veiligheid gaat voor, zegt burgemeester Brent Meuleman (SP.A).

Het gemeentebestuur van Zelzate neemt een opvallende maatregel tegen inbraken. De straatverlichting gaat er vanaf volgende week opnieuw heel de nacht branden.

Inbraakgolf

Afgelopen weken zijn er al tientallen inbraken geweest in en rond Zelzate. "De politie raadt inwoners aan om hun huis goed verlicht te houden, dus dat moeten wij ook doen", zegt burgemeester Brent Meuleman. Daarom besliste de gemeente om de lichten 's nachts niet meer te doven.

De lichten werden gedoofd om te besparen en omdat het beter is voor het milieu. "We zijn nu volop bezig met de lichten te vervangen door LED-lichten, die zijn veel beter voor het milieu", besluit Meuleman.

Meest gelezen