Twee chronisch zieke tijgerzussen ingeslapen in Bellewaerde: "We konden hun welzijn niet meer garanderen"

In het pretpark Bellewaerde in Ieper zijn twee tijgers gestorven. De tijgers, twee zussen, waren chronisch ziek. Dierenartsen hebben ze laten inslapen.

In een bericht zegt Bellewaerde zelf dat het park onlangs heeft afscheid genomen van tijgers Kiara en Mira. "De tijgers gingen de afgelopen maanden sterk achteruit. Ze waren duidelijk minder actief en hun eetlust was wisselend."

Uitgebreid onderzoek

Na een uitgebreid veterinair onderzoek bleek dat de tijgers chronische problemen hadden. "Dierenarts Melissa heeft dan ook de beslissing genomen om hen zachtjes te doen inslapen, gezien het welzijn van de dieren niet meer gegarandeerd kon worden." De tijgerzussen hadden een mooie leeftijd van maar liefst 18 jaar bereikt.

Meest gelezen