James Arthur Photography

"Wil" van Jeroen Olyslaegers bij beste tien historische romans van Britse krant The Times

The Times kiest de oorlogsroman "Wil" van Jeroen Olyslaegers als een van de tien beste historische fictieboeken van 2019. Het boek uit 2016 is dit jaar in het Engels verschenen.

"Wil" staat op een prestigieuze lijst van de Britse krant The Times als "historical fiction book of the year". De roman van Jeroen Olyslaegers is een "briljante, ongemakkelijke verkenning van de morele compromissen die nodig zijn om naast het kwaad te leven", schrijft de krant. Samen met een roman uit Litouwen is "Will" (Engelse titel) de enige vertaalde roman in het lijstje.

"Wil" speelt in Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hoofdpersonage is een politieagent die heen en weer wordt geslingerd tussen verzet en collaboratie, terwijl in de straten van Antwerpen razzia's tegen Joodse inwoners plaatsvinden.

Jeroen Olyslaegers won met "Wil" de Fintro-literatuurprijs van jury én publiek in 2017, alsook de F. Bordewijkprijs, de Ultima-prijs en de onderscheiding van de onafhankelijke Confituur-boekhandels. Het boek is behalve in het Engels ook vertaald in onder meer het Frans, Duits, Spaans en Tsjechisch.

Meest gelezen