Videospeler inladen...

Grote vondst van gemummificeerde dieren in Egypte: katten, vogels en mogelijk ook leeuwenwelpjes

Archeologen hebben niet ver van de Egyptische hoofdstad Caïro een bewaarplaats met gemummificeerde dieren ontdekt. Er werden onder meer vogels, katten, kleine krokodillen en mogelijk zelfs leeuwenwelpjes gevonden.

De opmerkelijke vondst werd gedaan in Saqqara, een bekende necropolis uit het Oude Egypte. De Egyptische overheid hield zaterdag een persconferentie om toelichting te geven, vooral over de vijf katachtigen die er werden aangetroffen.

De onderzoekers suggereren dat het gaat om leeuwenwelpjes van acht maanden oud. Als dat bevestigd wordt, "is het de eerste keer dat in Egypte intacte gemummificeerde leeuwenwelpjes ontdekt zijn", aldus Mostafa Waziri, topman van de Hoge Raad van Antiquiteiten. Tot nu zijn enkel skeletten van leeuwen gevonden. De leeuwenwelpjes zouden in de 7e eeuw voor Christus begraven zijn.

Bekijk hieronder de video en lees daarna verder:

Videospeler inladen...

Er werden ook 75 houten en bronzen standbeelden van katten gevonden, in verschillende vormen en maten, en ook houten dozen met gemummificeerde katten. Daarnaast zijn er standbeelden van verschillende andere dieren, zoals mangoesten en kleine krokodillen. Ook ibissen, heilige vogels bij de Oude Egyptenaren, werden gemummificeerd teruggevonden.

AFP or licensors

De voorbije maanden heeft Egypte al een hele reeks ontdekkingen naar buiten gebracht. De overheid hoopt dat de opgravingen helpen om de toeristische sector in het land, een belangrijke bron van inkomen, te doen heropleven.

AFP or licensors
AFP or licensors
Mohamed Mostafa

Meest gelezen