Videospeler inladen...

Hevige overstromingen in Zuid-Frankrijk: twee mensen vermist en "situatie gaat nog verslechteren"

In twee dagen tijd viel er aan de Côte d'Azur in Zuid-Frankrijk evenveel regen als er normaal in twee maanden valt. Vooral de departementen Var en Alpes-Maritimes zijn getroffen, voor het eerst werd daar code rood uitgeroepen voor overstromingen. Twee mensen zijn vermist geraakt.

Aan de Côte d'Azur zijn door het noodweer twee mensen vermist, twee anderen zijn gewond geraakt. Onder de vermisten is een 77-jarige man. Honderden huizen zijn ondergelopen en 4.000 gezinnen zitten zonder elektriciteit. In steden als Hyères en Fréjus zijn honderden mensen geëvacueerd.

Veel wegen zijn afgesneden door overstromingen. De belangrijke A8-autosnelweg langs de kust is dicht tussen Fréjus en Cagnes-sur-Mer. Ook het treinverkeer ondervindt hinder en op de internationale luchthaven van Nice werden alle vluchten opgeschort. In de loop van de avond kon het vliegverkeer weer worden hervat.

De lokale overheden zien niet meteen beterschap. De regens zouden nog toenemen en de overstromingen zouden de komende uren nog erger worden. De mensen worden opgeroepen om binnen te blijven, niet met de auto de weg op te gaan en uiterst voorzichtig te zijn in de buurt van waterlopen.

Bekijk hier de reportage in "Het Journaal":

Videospeler inladen...
Ook het water van de rivier Loup staat veel te hoog.
AFP or licensors

Meest gelezen