Videospeler inladen...

Onderzoeker proeft van aardbeien uit onderzeese serre: "Heel lekker en zoet"

Italiaanse wetenschappers van de universiteit van Pisa hebben een speciale onderwaterserre gebouwd in de Ligurische zee, voor de kust van Noli. Daar onderzoeken ze of ze op een diepte van zo’n acht meter kruiden zoals salie, munt, koriander en dille, én aardbeien kunnen kweken. 

Het gaat om watercultuur, er komt geen aarde aan te pas. En op die geringe diepte hebben de planten nog voldoende licht. Naar verluidt kiemen sommige soorten zelfs in 36 uur tijd, dat is twee keer zo snel als in de grond. Bovendien is alles vrij van pesticiden.

Het systeem kan een oplossing bieden voor streken waar weinig landbouwgrond voorhanden is. En het experiment lijkt ook te lukken, te oordelen naar de proefondervindelijke test van de projectleider, zoals te zien is in de beelden. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen