Videospeler inladen...

Protest in Chili gaat vijfde week in, ook artiesten sluiten zich aan

Als tegengewicht voor de gewelddadige straatprotesten die zich al ruim een maand in de Chileense hoofdstad Santiago afspelen, hebben een aantal Chileense artiesten opgetreden in het Museo de la Memoria. Tegelijk trokken vrijdagavond opnieuw duizenden betogers de straat op. De politie pareerde met traangas en waterkanonnen.

Sinds 18 oktober komen de Chilenen op straat in de hoofdstad Santiago. Ze eisen een ingrijpende herziening van de grondwet.

De huidige versie dateert van 1980, toen dictator Augusto Pinochet aan de macht was (1973-1990), en kwam hoogstwaarschijnlijk tot stand na frauduleuze praktijken. Zo kreeg de Chileense president vanaf 1980 beduidend meer macht. 

De kunstenaars dragen hun boodschap uit in het Museo de la Memoria, het Museum voor Geheugen en Mensenrechten, een plek waar politiek en cultuur elkaar ontmoeten. "Sommige mensen schreeuwen, anderen vormen kartels, wij dansen en maken muziek", zegt een van de organisatoren.

Het Museo de la Memoria is gewijd aan de slachtoffers van de mensenrechtenschendingen tijdens Pinochets dictatuur. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen