Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Bijna 150 migranten gered voor Lampedusa

Voor het Italiaanse eiland Lampedusa heeft de kustwacht 143 mensen gered na een schipbreuk. De kustwacht laat weten dat een burger hen gewezen had op de boot. 

De weersomstandigheden hebben er waarschijnlijk toe geleid dat de boot gekapseisd is. De kustwacht heeft de schipbreukelingen overgebracht naar de haven van Lampedusa. Er zouden geen doden gevallen zijn, er is wel sprake van een twintigtal vermisten.

Patrouillevaartuigen, bijgestaan door twee vliegtuigen van het Europees grens- en kustwachtagentschap Frontex en de Italiaanse marine, voeren zoekacties uit. Voorlopig zijn er geen lichamen geborgen. Ook langs de kust van Lampedusa wordt gezocht, in de hoop dat sommige drenkelingen erin zouden slagen het eiland al zwemmend te bereiken.

Lampedusa ligt tussen Sicilië, Libië en Tunesië. Vluchtelingen proberen vanuit Noord-Afrika vaker het Italiaanse eiland te bereiken, om zo de Europese Unie binnen te komen. 

Meest gelezen