Chauffeur waardetransport verliest goudstaaf van 200.000 euro, maar eerlijke vinder verwittigt de politie

In Nederland heeft een eerlijke vinder een goudstaaf ter waarde van minstens 200.000 euro teruggegeven aan de  politie van Utrecht. De staaf was op 15 november verdwenen, nadat ze uit een bestelwagen was gevallen.

De 9 kilo zware, gouden staaf, vermengd met koper, zink en nikkel, zat in een opbergbox. De box viel uit een bestelwagen, wellicht omdat de zijdeur niet goed was afgesloten. De eigenaar, ten einde raad, zette een advertentie in de Nederlandse krant De Telegraaf. Beloning: 25.000 euro.

Vandaag kreeg de politie van Utrecht een telefoontje van iemand die de staaf zou hebben gevonden. De politie trof de goudstaaf inderdaad aan bij de eerlijke vinder en nam ze mee naar het politiebureau. Eind goed al goed. De identiteit van de vinder blijft geheim. Het is ook niet duidelijk of de beloning is uitbetaald.

Meest gelezen