Videospeler inladen...

Child Focus excuseert zich voor schokkende campagne: "Betreuren dat slachtoffers van misbruik opnieuw pijn lijden"

Child Focus heeft zich in "De zevende dag" geëxcuseerd voor de recente campagne tegen kindermisbruik. In de campagne worden echte beelden van kindermisbruik nagespeeld met een volwassen actrice. Sommige slachtoffers van kindermisbruik namen aanstoot aan het filmpje. "We betreuren dat zij opnieuw pijn en leed meemaken", zei Heidi De Pauw van Child Focus.

Begin deze week lanceerde Child Focus een opvallend confronterende campagne, ter gelegenheid van de Europese Dag van de Bescherming van Kinderen tegen Seksueel Misbruik. Het filmpje is een expliciete reconstructie van seksueel misbruik, nagespeeld door volwassenen.

Het filmpje was bewust hard en schokkend, maar sommige slachtoffers van kindermisbruik namen er aanstoot aan. "Wellicht hebben we het leed dat we een aantal slachtoffers hebben aangedaan onderschat. De campagne is gemaakt in samenspraak met enkele slachtoffers, en op onze website wordt het goed gekaderd. Maar goed, er zijn een aantal slachtoffers die hier heel erg van afzien. Aan hen kunnen we alleen maar zeggen: het spijt ons."

(lees verder onder het fragment met de excuses)

Videospeler inladen...

Volgende week zal Child Focus ook samenzitten met enkele slachtofferverenigingen om te bekijken of er lessen kunnen worden getrokken uit de campagne.

Bekijk hier het volledige gesprek:

Videospeler inladen...

Meest gelezen