De Foyer #11: over euthanasie bij dementie, de paars-groene coalitie en het 'duivelskoppel'

Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van "De Zevende Dag". Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur. 

Het wetsvoorstel van Open VLD dat mensen met dementie recht wil geven op euthanasie lokte deze week veel reactie uit. Inez Van den Bril kreeg enkele jaren geleden de diagnose van dementie en vertelt hoe ze daarmee omgaat.

Rond het wetsvoorstel over de uitbreiding van de euthanasiewetgeving is in het parlement een alternatieve paars-groene meerderheid gevormd. Dat gebeurde daarvoor ook al met de uitbreiding van de abortustermijn van 12 naar 18 weken. De zogenaamde ethische kwesties staan dus weer volop in de belangstelling. Een pittig debat tussen Katja Gabriëls (Open VLD) en Servais Verherstraeten (CD&V) was het resultaat.

We wisten al jaren dat ze in Ivoorkust zaten. We hebben veel geduld moeten hebben en dat is onze redding geweest.

Commissaris Martin Van Steenbrugge

Met de arrestatie van het zogenaamde ‘duivelskoppel’ Hilde Van Acker en Jean-Claude Lacote door het Fugitive Active Search Team (of FAST) van de federale politie zette politiecommissaris Martin Van Steenbrugge de kroon op het werk, op enkele weken van zijn pensioen.

Beluister hier de elfde aflevering van onze podcast:

Meest gelezen