Mozkito

Hond jaagt overvaller weg uit café in Affligem

In café Dachterdeer in Hekelgem (Affligem) viel zaterdagavond een gewapende en gemaskerde overvaller binnen. Op dat moment sprong de amper 7 maanden oude pup Saiko grommend op de man. Die sloeg meteen zonder buit op de vlucht. De hond kreeg 2 kluiven en een lange wandeling als beloning.

Cafébaas Johnny Vermoesen was zaterdag iets na 19 uur in zijn café glazen aan het spoelen toen er plots een onbekende vrouw aanklopte. “Plots stak de vrouw haar hoofd door de deur en vroeg in gebrekkig Nederlands of ik sigaretten verkocht. Toen ik zei dat hier geen sigaretten te verkrijgen zijn, riep ze "non" en stapte ze terug buiten. Enkele seconden later stond hier plots een kerel met bivakmuts en een pistool. Hij kwam naar de toog. "Argent, argent", riep hij. Ik schoof mijn kassa dicht maar op dat moment stormde onze Saiko plots op hem.”

Meteen op de vlucht

Er ontstond geharrewar aan de toog van Dachterdeer. De overvaller bleek overduidelijk verrast door de felle reactie van de hond. Een vaas sneuvelde. Johnny wist niet wat hem overkwam. “Ik ben hem nog achterna gelopen. Wat verderop stond een auto met draaiende motor. Wellicht zaten zijn kompanen hem daar op te wachten.”

Veel inbraken

Johnny belde meteen de politie die een klopjacht in de buurt hield. Zonder resultaat. In Affligem en omstreken heerst op dit moment een ware inbrakenplaag, maar gewapende overvallen doen zich niet vaak voor.

Pup is nu al waakhond

Saiko was alleszins de held van de avond in café Dachterdeer. “Onze hond is nog maar zeven maanden oud, hij zit nog maar enkele weken mee achter de toog. Ik heb hem twee kluiven gegeven en ben eens goed met hem gaan wandelen, hij heeft ons vanavond gered. Ons zoontje van vier jaar oud zat op het moment van de overval gelukkig boven. Hij heeft dus niets gemerkt van wat hier gebeurde.” 

Meest gelezen