Videospeler inladen...

Vlamingen bij overstromingen in Zuid-Frankrijk: "Hier vormen zich spontaan watervallen en rivieren"

"Langs de grote rotsen vormen zich watervallen, het water komt dan op de weg terecht." Dat getuigt Melyssa Huyghe vanuit het zuidoosten van Frankrijk. De Vlaamse is daar voor een rally, maar die is door het noodweer in Frankrijk aangepast. In beelden die ze ons toestuurde, toont ze hoe werkelijk alles onder water staat: van wegen tot wijngaarden. Ook Stefaan Beirens, die een B&B uitbaat in Zuid-Frankrijk, getuigt over "immense waterhoeveelheden". Hij kon op tijd verhinderen dat de machinekamer van zijn zwembad door water werd overspoeld.

"Het is hier verschrikkelijk aan het regenen geweest", vertelt Melyssa Huyghe. "Gisteren is het hier gewoon niet gestopt."

(Lees verder onder de beelden die Huyghe maakte)

Videospeler inladen...

De rally waar ze naartoe ging, werd aangepast omdat rallyrijden te gevaarlijk was geworden. Dat blijkt ook uit rallybeelden die Edith Wallace-Vassal ons heeft toegestuurd.

(Lees verder onder de rallybeelden)

Videospeler inladen...

Stefaan Beirens: "Zwembad leegpompen want anders loopt het water tot in de machinekamer"

Ook Stefaan Beirens, die een B&B uitbaat in Zuid-Frankrijk, getuigt over de regen die met bakken uit de lucht viel. "De hoeveelheid water die we te verwerken kregen, is immens."

Op zijn domein valt het al bij al goed mee. "Het water wordt vrij makkelijk afgevloeid, beneden aan de kustlijn is de overlast wel zeer groot. Het enige waar ik mij moet over bekommeren is het zwembad. Het water komt er sneller in dan dat het eruit wegvloeit. Gisteren moest ik vijf keer met een dompelpomp het zwembad leegpompen, want anders zou het water tot in de machinekamer lopen." 

Gasten die normaal gisteren hadden moeten aankomen, zijn er nog niet geraakt. 

Bekijk de getuigenis van Beirens hieronder. Hij maakte ook beelden vanop zijn domein en vanuit zijn dorp.

Videospeler inladen...

Meest gelezen