Grote kraan valt op dak van huis in Landegem

In Landegem, bij Deinze, is een blauwe bouwkraan omgevallen op een huis. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is groot. Het dak van de woning is voor een derde vernield. Na onderzoek van de brandweer zal moeten blijken of het huis nog bewoonbaar is.

In Landegem, een deelgemeente van Deinze, zijn de bewoners van de Kerkstraat deze ochtend opgeschrikt door een luide klap.

Een grote bouwtoren, die gebruikt werd op een werf, viel ineens om, vertelt Marc Naessens van de brandweer van Deinze: "Ze waren aan het werken en moesten een grote vuilnisbak met een kraan naar een container brengen. Tijdens het vervoeren van die bak verloor de kraan zijn evenwicht en viel om." Het gevaarte viel op een woning aan de overkant. Het dak werd langs één kant van het huis vernield.

Na de takeling zal de schade aan het dak opgemeten worden. Nadien bekijkt de brandweer of de woning nog bewoonbaar is.

kasto80

Meest gelezen