Videospeler inladen...

Noodweer eist zeven levens in Zuid-Europa, ook Griekenland voorbije nacht geteisterd door hevige regen

In het zuidoosten van Frankrijk, dat de voorbije dagen werd geteisterd door extreme regenval en overstromingen, trekt het water zich geleidelijk terug. Toch kunnen veel inwoners nog niet naar hun getroffen huizen terugkeren. Het noodweer heeft ook lelijk huisgehouden in het noorden van Italië, en de voorbije nacht ook in Griekenland. In totaal vielen er in de drie landen zeker zeven doden.

Het zuidoosten van Frankrijk kreeg de voorbije dagen een uitzonderlijke hoeveelheid neerslag te verwerken. Vooral de departementen Var en Alpes-Maritimes werden zwaar getroffen: voor het eerst werd daar code rood uitgeroepen voor overstromingen. 

Het departement Var betreurt vier dodelijke slachtoffers, onder wie een koppel zeventigers in een ondergelopen auto. 

Videospeler inladen...

Intussen wordt op veel getroffen plaatsen naarstig gewerkt om wegen vrij te maken van omgevallen bomen en modder, en om de stroom te herstellen. Toch zijn sommige wegen aan de Franse Riviera nog altijd afgesloten. Verschillende mensen kunnen nog niet terugkeren naar hun ondergelopen en beschadigde huizen.

Italië

In het noorden van Italië is een 52-jarige vrouw dood teruggevonden die in haar auto werd meegesleurd bij zware overstromingen in de regio Piemonte. De politie zoekt ook nog naar mogelijke slachtoffers na de gedeeltelijke instorting van een viaduct in de regio Ligurië. "We weten nog niet met absolute zekerheid of er niemand vermist is", zegt de politie. 

Het waterpeil van de Ticino stijgt in Pavia.
Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

In Pavia, een stad in de regio Lombardije, stijgt intussen het waterpeil van de rivier Ticino. Sommige inwoners hebben hun huizen moeten verlaten.

Griekenland

Ook Griekenland had de voorbije nacht erg te lijden onder noodweer. Ten westen van de hoofdstad Athene liepen honderden huizen onder water. De snelweg van Athene naar de westelijke havenstad Patras werd afgesloten wegens de hevige regen en modderstromen. 

In de badplaats Kineta moesten tientallen mensen uit hun auto's en huizen worden bevrijd nadat een modderstroom van een heuvelrug naar beneden was gekomen. 

In Griekenland maakte het noodweer twee dodelijke slachtoffers. In de buurt van de haven van Antirio, zo'n 250 kilometer ten westen van Athene, werden de lichamen van twee mannen, vermoedelijk toeristen, gevonden in een op drift geraakte zeilboot.

Videospeler inladen...

Meest gelezen