Videospeler inladen...

Politie pakt jongen van 18 op in onderzoek naar bedreigingen aan adres van universiteit Antwerpen

De politie heeft een man van 18 opgepakt in het onderzoek naar bedreigingen aan het adres van de universiteit Antwerpen. Eerder vandaag moesten alle studenten in de gebouwen van de universiteit een poos binnen blijven, alle lessen werden afgelast. Dat gebeurde na een onduidelijk Snapchat-bericht over een gewapende man.

Vanmorgen was bij universiteitsstudenten commotie ontstaan na een onduidelijk bericht dat via Snapchat was verstuurd naar de universiteit. 

In het bericht ging het over een gewapende man die zou willen toeslaan. In het bericht wordt de Universiteit Antwerpen niet vernoemd, maar het bericht werd wel namens een zogezegde student geneeskunde naar de helpdesk van de universiteit gestuurd. In eerste instantie was er volgens de politie geen reden tot paniek.

Rond 14 uur kwam het bericht dat iedereen in alle gebouwen van de Universiteit Antwerpen, behalve van het Universitair Ziekenhuis en de Antwerp Management School, binnen moest blijven. Verschillende lessen werden ook geschrapt. Studenten die al op de campus waren, moesten de richtlijnen volgen van de politie en de veiligheidsmensen. Een studente in het gebouw zei dat er zeker geen paniek is. "In het begin was er wel wat chaos. We hoorden verschillende zaken van de politie, maar toen duidelijk werd dat iedereen gewoon binnen moest blijven, werd het opnieuw kalm."

Gebouwen terug vrijgegeven

In de namiddag gaf de politie dan het bericht dat alle studenten de gebouwen mochten verlaten. "De verhoogde waakzaamheid rond die berichten blijft wel gelden, maar we gaan de studenten wel naar buiten laten", aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. "We vragen de studenten om niet te blijven hangen in de omgeving, maar onmiddellijk te vertrekken."

De politie is een onderzoek gestart om uit te zoeken wie er achter de berichten zit. In het kader van dat onderzoek is intussen een man van 18 opgepakt. Hij wordt vanavond nog verhoord, de onderzoeksrechter zal beslissen over een eventuele aanhouding.

Wie vragen heeft, kan terecht op het crisiscommunicatienummer van de Universiteit Antwerpen: 03 265 54 54. De meest actuele informatie vind je ook terug op de website van de Universiteit Antwerpen

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen