Spaanse politie onderschept onderzeeër met 3.000 kilo cocaïne aan boord

De Spaanse politie heeft een onderzeeër onderschept met 3.000 kilogram cocaïne aan boord. De onderzeeër van 22 meter lang werd onderschept in het noordwesten van Spanje. Twee mannen zijn aangehouden, een derde man is gevlucht.

De onderzeeër zou volgens Spaanse media vanuit Colombia, in Zuid-Amerika, vertrokken zijn om drugs naar Europa te smokkelen. Aan boord van de onderzeeboot waren drie bemanningsleden: twee Ecuadorianen en een Spanjaard. Via de Atlantische Oceaan hebben de drie met hun onderzeeër de oversteek gemaakt, een onderneming van bijna 8.000 kilometer.

(Lees verder onder de kaart.)

Gisteren kreeg de Spaanse politie een tip dat de onderzeeboot onderweg was naar het noordwesten van Spanje, ten noorden van de grens met Portugal. Bij een gecoördineerde actie van de Spaanse politie, Civiele Bescherming en de douane werd de drugsboot gisteren onderschept, in een baai in Galicië. Daarbij werden de twee Ecuadorianen opgepakt. De Spanjaard kon ontkomen en wordt nog altijd opgespoord. 

De onderzeeër is gezonken. De politie probeert hem weer aan de oppervlakte te brengen. De onderzeeboot werd in Guyana gemaakt en zou naar schatting zo’n 2,5 miljoen euro hebben gekost.

Meest gelezen