© VRT

Philippe Geubels en Kat Steppe grijpen met "Taboe" naast Emmy, Brits programma over borstkanker wint

Het Eén-programma "Taboe" met Philippe Geubels wint dan toch geen Internationale Emmy Award. Het programma was genomineerd in de categorie Non-Scripted Entertainment, maar verloor in New York van het Britse programma "The real full monty: ladies night". Dat hebben de organisatoren van de prestigieuze internationale televisieprijzen via Twitter bekendgemaakt.

"Taboe" was in het voorjaar van 2018 te zien op zender Eén. In het programma, geregisseerd door Kat Steppe, lacht Philippe Geubels met mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen. Mensen met een fysieke beperking of een psychische kwetsbaarheid bijvoorbeeld, maar ook mensen in armoede of met een andere huidskleur. Geubels nodigt hen uit, luistert naar hun verhalen en gevoeligheden en brengt vervolgens een comedyset over het thema met zijn nieuwe vrienden prominent op de eerste rij van een zaal vol lotgenoten. Steppe werkt trouwens momenteel volop aan een tweede seizoen.

De Belgen reageren teleurgesteld, maar blijven positief. "Eén blijft toch trots op de hele ploeg en op het programma, een Emmy-nominatie is natuurlijk een enorm mooie erkenning", klinkt het bij VRT.

Uiteindelijk wonnen de Britten met "The real full monty: ladies night". Die show, uitgezonden op ITV, volgt acht bekende Britse vrouwen in hun strijd tegen borstkanker. Hun nieuwe lichaam tonen ze moedig aan 2.000 mensen tijdens een optreden in de Sheffield City Hall.  

"The real full monty: ladies night".
Spungoldtv/ITV

In 2017 wist "Sorry voor alles" (Eén) van bedenker Kamiel De Bruyne en presentator Adriaan Van den Hoof wel nog zijn nominatie te verzilveren (foto onder). En vorig jaar mocht ook "Hoe zal ik het zeggen " (VTM), gepresenteerd door Jens Dendoncker, juichen.

De International Emmy Awards bekronen de beste buitenlandse programma's. Ze zijn niet te verwarren met de (Primetime) Emmy's, bedoeld voor Amerikaanse programma's, die in september in Los Angeles werden uitgereikt.

2017 Invision
Videospeler inladen...

Meest gelezen