Dodelijke dag op de weg in Vlaams-Brabant: drie doden in drie uur tijd

In Vlaams-Brabant zijn in een paar uur tijd drie doden gevallen in het verkeer: 2 fietsers en 1 autobestuurder. De twee fietsers kwamen om het leven toen ze op een kruispunt werden aangereden door een vrachtwagen, de ene in Rotselaar, de andere in Haacht. Een derde dodelijke slachtoffer viel in Boortmeerbeek, toen die met zijn auto op de kop in een gracht terecht kwam.

Het verkeer in Vlaams-Brabant heeft vandaag een zware tol geëist. Bij een eerste ongeval rond de middag in Rotselaar viel een eerste slachtoffer. Het ongeval gebeurde aan de rotonde met de Steenweg op Holsbeek en de Aarschotsesteenweg. Een oudere fietsster kwam er om het leven toen ze werd aangereden door een vrachtwagen.

Het tweede dodelijke slachtoffer viel in Haacht even voor 14 uur, op het kruispunt van de Kloosterstraat met de Wespelaarsesteenweg. Ook daar werd de fietser aangereden door een vrachtwagen. De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht.

Een derde dode viel even voor 15 uur in Boortmeerbeek. Op een onverharde weg ging een man met zijn auto over de kop en belandde in een gracht. Hij overleefde het ongeval niet.

Fietspaden

Dirk Claes (CD&V), schepen van Ruimtelijke Ordening in Rotselaar, zegt dat er plannen bestaan om binnen afzienbare tijd vrijliggende fietspaden aan te leggen van aan de rotonde waar het ongeval in zijn gemeente gebeurde tot aan de autosnelweg E314 : "Er zijn nog wat discussies over onteigeningen, maar we willen er zo snel mogelijk aan beginnen, zeker ook voor de vele leerlingen die via die weg naar het Montfortcollege naar school gaan".

Meest gelezen