Videospeler inladen...

Minder griepklachten, maar epidemie is nog niet voorbij: alles wat je erover moet weten, maar niet durft te vragen

Het aantal nieuwe gevallen van griep in ons land is de voorbije week verder gedaald. Vorige week trokken er gemiddeld 393 mensen per 100.000 inwoners naar de dokter met griepklachten, als koorts en spierpijn. Dat zijn er iets minder dan de week ervoor, maar nog altijd genoeg om van een epidemie te kunnen spreken. Ook de komende weken zal de griep waarschijnlijk in het land blijven, al lijkt het er voorlopig op dat het virus dit jaar iets minder fel zal toeslaan dan de voorbije jaren. 

Hoewel griep meestal niet gevaarlijk is, kan de ziekte best vervelend zijn. Wat is griep precies? Hoe krijg je het? En wat kan je ertegen doen? In de video hieronder wordt het allemaal piekfijn voor u uitgelegd. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen