Man met blonde pruik probeerde 2 jongens te ontvoeren in Ronse

In verband met twee pogingen tot ontvoering in Ronse heeft de Federale Politie een opsporingsbericht verspreid. Een onbekende man met blonde pruik zou tot twee keer toe een jongen hebben proberen te ontvoeren in Ronse. Daarbij droeg hij telkens een blonde pruik en een zonnebril.

De twee onrustwekkende incidenten deden zich voor in Ronse, op donderdag 7 en op donderdag 21 november. Telkens probeerde de man een jongen van 10 à 11 jaar vast te grijpen en te ontvoeren. De eerste jongen kon zich losrukken, de andere jongen kon ontkomen dankzij zijn opa en een getuige.

Beide jongens konden een relatief gedetailleerde persoonsbeschrijving van de man geven. Het gaat mogelijk om een blanke man van 30 à 40 jaar oud en ruim 1 m 70 groot. Hij droeg een pruik met lange blonde haren en een donkere zonnebril.

Het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde, heeft een robotfoto van de verdachte verspreid. Wie de verdachte denkt te herkennen of hem heeft zien wegvluchten, wordt gevraagd dit te melden aan de politie of via het gratis nummer 0800/30300.

Meer informatie vindt u op de website van de federale politie.