Man met blonde pruik bekent dat hij 2 jongens probeerde te ontvoeren in Ronse

De man die maandagavond in Ronse is opgepakt in verband met twee pogingen tot ontvoering van minderjarigen heeft bekend. Het verhoor verliep wel bijzonder moeizaam: "Het is onduidelijk wat de bedoelingen van de man waren", zegt het parket van Oost-Vlaanderen. De man werd aan de hand van een opsporingsbericht herkend door een alerte buurtbewoner. 

Vorige week ontstond er ophef in Ronse nadat een man met een blonde pruik zou geprobeerd hebben om twee minderjarige jongens tussen 10 en 11 te ontvoeren. De eerste jongen kon zich net op tijd losrukken, de andere jongen kon ontkomen dankzij zijn opa en een getuige.  

Aan de hand van een gedetailleerde beschrijving door de jongens kon een opsporingsbericht worden opgesteld. Dankzij dat bericht herkende een alerte buurtbewoner de man en lichtte meteen de politie in. Volgens het parket gaat het om een man van 32 uit Ronse met een mentale beperking. Hij stond niet gekend voor andere feiten.

De man werd opgepakt door de politie en na een moeizaam verhoor bekende hij de feiten. De verdachte moet vandaag nog voor de onderzoeksrechter verschijnen. Die zal beslissen of de man aangehouden blijft. 

Meest gelezen