ACV voert actie met Twix-repen in Turnhout: "2 gelijke benen, zo moet het ook zijn voor vaste en losse werknemers"

Bij bedrijf Soudal in Turnhout houdt het ACV een opmerkelijke actie. Ze delen Twix-chocoladerepen uit om aandacht te vragen voor het verschil dat er nog te vaak is tussen vaste werknemers en mensen met een interimcontract. "Die zouden gelijk moeten zijn, net zoals een Twix", vindt het ACV.

"Mensen die interimwerk doen, krijgen vaak niet dezelfde voordelen als vaste werknemers" zegt Christine Keersmaeckers van het ACV. "Soms zijn uitzendkrachten ook niet goed op de hoogte van hun rechten. Als ze bijvoorbeeld 65 dagen gewerkt hebben, hebben ze óók recht op een eindjaarspremie. Heel veel mensen weten dat niet. Er werken ook veel jonge mensen als interimkrachten, en zij weten dat vaak niet."

Voorbeeld van hoe het wel moet

Bij Soudal is 1 op de 10 werknemers een uitzendkracht. Het ACV koos Soudal voor zijn actie, niet omdat het bedrijf het slecht doet, maar juist omdat het bedrijf een voorbeeld is van hoe je wel correct kan omgaan met de uitzendkrachten.

Meest gelezen