Jongeman die was opgepakt na dreigbericht Universiteit Antwerpen, is vrijgelaten 

De 18-jarige jongeman die maandagavond was opgepakt in Antwerpen in het onderzoek naar dreigberichten aan het adres van de Universiteit Antwerpen, is vrijgelaten. Dat meldt het Antwerpse parket. Het parket gaat ervan uit dat de jongeman de berichten niet verzond, en zoekt verder naar de echte verzender. 

Het dreigbericht kwam maandag via e-mail binnen bij de universiteit en had het over een gewapende aanval. Een gelijkaardig bericht werd gedeeld via de sociale media en opgemerkt door de politie.

Die kwam ter plaatse op de Campus Drie Eiken in Wilrijk, aanvankelijk om iedereen daar gerust te stellen. Later werd toch tot extra veiligheidsmaatregelen overgegaan. Op een groot deel van de campussen van de UAntwerpen moesten de aanwezigen binnen blijven en werd niemand meer op het terrein gelaten. Omstreeks 16.30 uur mocht iedereen naar huis.

's Avonds werd een jongeman van 18 jaar opgepakt in zijn auto op Linkeroever. Uit het onderzoek en het verhoor blijkt dat de jongeman eigenaar is van het account dat het dreigbericht verzond. Maar het parket gaat ervan uit dat hij zelf de berichten niet verzonden heeft. 

In het onderzoek zijn er tot op dit moment geen aanwijzingen dat de dreiging aan de universiteit Antwerpen nog concreet is. De universiteit laat dan ook weten dat de lessen gewoon kunnen doorgaan zoals aangekondigd. 

Bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal."

Videospeler inladen...

Meest gelezen