Hulpverleningszone Waasland

De Beverentunnel is weer open maar voorlopig mag je er maximaal 50 km/u rijden

Een vrachtwagen heeft vanmorgen rond 7.45 uur een ravage aangericht in de Beverentunnel richting Nederland. Na veel opruim- en herstelwerk is het Agentschap Wegen en Verkeer er in geslaagd om de tunnel rond 15u weer open te maken. Een hele opluchting, zeker nu de avondspits begint.

Vanmorgen reed een vrachtwagen geladen met zogenoemde 'flat bed'-containers door de Beverentunnel richting Nederland. Die zijn even lang als de gekende containers maar veel minder hoog. Ze stonden vier hoog gestapeld, wat overigens toegestaan is. Aan het begin van de tunnel schoot de klep van de bovenste container open en richtte een ravage aan in het plafond van de tunnel. Over een afstand van bijna tweehonderd meter kwam de verlichting naar beneden en werden kabels losgerukt. 

Foto: Hulpverleningszone Waasland

De tunnel moest onmiddellijk dicht en dat leidde in de ruime omgeving tot een erg moeilijke ochtendspits. 

Foto: Hulpverleningszone Waasland

Na het eerste opruimwerk heeft het Agentschap Wegen en Verkeer in de tunnel noodverlichting aangebracht zodat weggebruikers er weer veilig door kunnen. 

Waarom 50 km/u in de tunnel?

Het Agentschap Wegen en Verkeer is er in geslaagd om de tunnel voor de avondspits open te krijgen maar kon de verlichting in het plafond tegen die tijd natuurlijk niet helemaal herstellen. Dat zal tijdens de geplande nachtelijke sluitingen van de tunnel gebeuren, volgens de regels van de kunst. 

Tot die tijd hebben ze aan de wanden in het begin van de tunnel grote LED-lampen gehangen. Van zodra je vanuit het daglicht de tunnel binnenrijdt, zou je genoeg moeten zien. Omdat dit een uitzonderlijke situatie is, neemt het Agentschap echter geen risico. Via borden boven de weg staat aangegeven dat je maximaal 50 km/u mag. Loopt dat in de volgende dagen goed, dan gaat de snelheid naar 70 km/u.

Meest gelezen