AFP or licensors

Brandweerman steekt zelf bosbranden aan in Australië en helpt ze daarna mee te blussen

In Australië is een brandweerman van 19 jaar opgepakt die 7 bosbranden aangestoken heeft, voor hij ze zelf mee hielp blussen. Sinds vorige maand woeden hevige bosbranden in het oosten van Australië. Daarbij zijn al 6 mensen omgekomen. Hij werd opgepakt nadat zijn wagen vlak bij een beginnende brand gezien was.

De jongeman werd woensdagnamiddag aangetroffen in zijn wagen op een plek waar kort daarna brand uitbrak. Hij werd daarna snel opgepakt.

"De politie zal voor de rechtbank pleiten dat het individu de brand heeft aangestoken en de zone daarna heeft verlaten, om weer terug te keren als vrijwillige brandweerman", zegt de politie in een persbericht. De brandweer heeft de man intussen ontslagen. De woordvoerder van de brandweer spreekt van "ultiem verraad". 

Sinds begin oktober zijn in Australië 6 mensen omgekomen door branden, zijn honderden woningen vernield en is meer dan 1,5 miljoen hectare land verwoest. 

De afgelopen weken werden al verschillende mensen opgepakt die opzettelijk branden zouden hebben aangestoken, onder wie een 51-jarige man die een grote brand had aangestoken om zijn cannabisplantage te beschermen.

Meest gelezen