Videospeler inladen...

Fransman Guillaume Boutin wordt nieuwe CEO van Proximus

De Fransman Guillaume Boutin wordt de nieuwe CEO van telecomoperator Proximus. Dat heeft de raad van bestuur van Proximus zonet beslist. Boutin volgt Dominique Leroy op, die in september vervroegd opstapte als CEO nadat was bekendgeraakt dat ze plannen had om over te stappen naar het Nederlandse KPN.

Boutin neemt het roer over van Sandrine Dufour, die de functie van Leroy tijdelijk waarnam als interim-CEO. 

Guillaume Boutin trad in 2017 toe tot het directiecomité van Proximus en zit ook in het bestuur van dochter Scarlet. Eerder werkte hij bij het Franse SFR en bij Canal Plus. Na de Nederlander Bessel Kok, die van 1992 tot 1995 CEO was van het toenmalige Belgacom, is hij de eerste buitenlander die de CEO-functie bij de Belgische operator bekleedt.

Zijn eerste taak wordt het sociaal akkoord rond het transformatieplan verder onderhandelen. Het huidige plan is afgeschoten door de socialistische en de christelijke vakbond, maar vanaf morgen wordt er verder onderhandeld met de bonden. Die hameren er vooral op dat er geen naakte ontslagen mogen vallen. 

"Van Proximus onbetwistbare leider maken"

Volgens voorzitter Stefaan De Clerck verkoos Boutin Proximus boven andere aanbiedingen. "Hij werd van overal gevraagd", aldus De Clerck, die de nieuwe topman omschreef als een "jonge, creatieve, ambitieuze manager in een nieuwe stijl". Zijn contract loopt 6 jaar (vanaf 1 december). Over de contractvoorwaarden zei De Clerck dat die "in lijn liggen met wat de politiek aanvaardbaar vond". Boutin behoudt zijn langetermijnbonus, iets waar zijn voorgangster Dominique Leroy niet op kon rekenen.

Zelf begon Boutin in het Nederlands te spreken. "Jullie merken dat mijn Nederlands nog voor verbetering vatbaar is, maar ik maak er werk van", zei hij al snel, om vervolgens in het Frans verder te gaan. Boutin wil van Proximus "de onbetwistbare leider maken in technologie en digitaal", zei hij. Maar hij wil ook "nieuwe groeidomeinen verkennen".

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen