Gezin van vier gered uit brand door rookmelders in Zedelgem

In een huis in Zedelgem is vannacht brand uitgebroken in de keuken. De bewoners, een gezin van vier, werden wakker door hun rookmelders. Ze konden dus op tijd het huis verlaten.

Het vuur brak even na 3 uur dinsdagnacht uit. Het gezin van vier lag te slapen, toen hun rookmelders plots alarm sloegen. In de keuken van de woning bleek brand uitgebroken. De bewoners konden op tijd naar buiten en werden opgevangen bij de buren. De vader raakte wel licht bevangen door de rook en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer had het vuur snel onder controle, maar het huis is onbewoonbaar door de rookschade. Wellicht was er een kortsluiting in de koelkast. Het gezin kan voorlopig terecht bij familie. Tijdens het blussen was de Ruddervoordestraat een tijdlang afgesloten voor het verkeer.

Meest gelezen