Journalist valt in de smaak bij varken: "Sorry, dit dier zit mij al sinds vanmorgen achterna"

Vogeltjes, bijtjes, vlooien... Iedereen wordt verliefd. Ook varkens. Dat mocht een Griekse journalist -letterlijk- aan den lijve ondervinden toen hij op televisie rechtstreeks verslag uitbracht van noodweer aan de Griekse kust. "Sorry jongens, ik kan niet blijven staan want dit varken probeert mij te bijten." 

Eerder deze week werd het populaire kuststadje Kineta getroffen door storm en zware regenval, met alle gevolgen van dien: modderstromen en ondergelopen huizen. "Kalimera Ellada", de ontbijtshow van de Griekse televisiezender ANT1 TV, stuurde journalist Lazos Mantikos ter plaatse om rechtstreeks verslag uit te brengen.

Nieuwsanker Giorgios Papadakis kondigt Mantikos als volgt aan: "In Kineta zijn ze nu hun wonden aan het likken. Lazos Mantikos is daar voor ons. Hallo Lazos", terwijl het grote scherm achter hem alvast overschakelt naar de journalist in kwestie. De bewegende beelden, waarop de journalist nog niet te zien is, beloven alvast niet veel goeds.

Tot Mantikos plots al lopend in beeld verschijnt, achtervolgd door een groot gevlekt varken dat duidelijk haar zinnen heeft gezet op de Griekse journalist. "Goeiemorgen", vertelt Mantikos, al rennend, terwijl hij de avances van zijn fan probeert te vermijden. "We hebben een probleem. Giorgios, kan je mij horen? We hebben hier een varken dat ons al de hele tijd achternazit."

(tekst gaat voort onder de tweet)

"Sorry, ik kan niet blijven staan"

De drie nieuwsankers in de studio kunnen met moeite hun lach bedwingen. Mantikos probeert met al zijn professionaliteit aan zijn verslag te beginnen, al is het al vluchtend door het beeld. "De stad is helemaal getransformeerd... Sorry jongens, ik kan echt niet blijven staan omdat het varken mij wil bijten. Sorry." Waarop hij uit het gezichtsveld van de camera verdwijnt, nadat het dier hem liefdevol in zijn benen heeft gebeten.

"Het is nu al de tweede dag...", klinkt het nog buiten beeld. Nieuwsanker Giorgios Papadakis probeert zijn collega uit zijn lijden te verlossen en de rechtstreekse interventie af te ronden. Al lukt dat niet meteen: Mantikos is te druk bezig met te vluchten voor het amoureuze dier. "Goeiemorgen. Hij is onze vriend en hij volgt ons al sinds deze morgen."

Waarna Papadakis, die intussen net als zijn twee collega's de slappe lach heeft, Mantikos nog meegeeft: "Het is een vrouwtje..." En besluit met: "Lazos, omdat het een tragische situatie is in Kineta en we daar de schade moeten opmeten, probeer toch maar om je band met het varken te herstellen."

De beelden zijn viraal gegaan. Hoe de romance tussen Mantikos en zijn vrouwelijke aanbidster uiteindelijk afgelopen is, is niet duidelijk.

Meest gelezen