Videospeler inladen...

2 nieuwe klachten ingediend tegen uroloog Bo Coolsaet

Het parket in Antwerpen heeft twee nieuwe klachten ontvangen tegen uroloog Bo Coolsaet (80), die dinsdag veroordeeld werd tot vier jaar cel, waarvan de helft effectief, voor het aanranden en verkrachten van een minderjarige patiënte. In totaal werden er al 9 officiële klachten ingediend tegen de man. Eén klacht heeft geleid tot de rechtszaak. De andere 8 worden nu gebundeld en onderzocht door een onderzoeksrechter. 

Volgens het parket gaat het om klachten die gelijkaardig zijn aan de zaak waar Coolsaet in veroordeeld werd. Hij kreeg 4 jaar cel, waarvan 2 jaar met uitstel, voor de verkrachting en aanranding van een minderjarige patiënte. Daardoor staat de teller voorlopig op 9 klachten die officieel werden ingediend tegen de man. Eén van die klachten heeft alvast geleid tot het proces gisteren.

De onderzoeksrechter zal nu de andere klachten verder bekijken en bundelen in een groot dossier. Het blijft echter op dit moment koffiedik kijken of er ook voor hen een proces volgt: de raadkamer zal daarover in een later stadium moeten beslissen.  

Objectiviteit en loyaliteit

Het openbaar ministerie wil verduidelijken dat zijn beslissing om de vrijspraak te vorderen in alle objectiviteit en loyaliteit genomen werd en gebaseerd was op de elementen van het onderzoek: "We wensen te benadrukken dat dit standpunt gedeeld en gedragen wordt door het parket Antwerpen met de procureur des konings als eindverantwoordelijke, en niet alleen door een individuele magistraat."

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen