PLAN B #10: hoe hebben de Vlaamse partijen op de informateursnota van informateur Paul Magnette gereageerd?

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Ivan De Vadder (in het Frans) over een fenomeen van de Vlaamse samenleving.

De toekomst van het land ligt in de handen van informateur Paul Magnette. Daar zijn de meeste partijen in Franstalig België intussen van overtuigd. Ze zijn dan ook -op de PTB-PVDA na - allemaal bereid om een regering te steunen op basis van de inhoudelijke voorstellen die de informateur aan het klaarstomen is.  Sommige partijen (zoals Défi en CDH) geven aan dat ze een eventuele regering vanuit de oppositie willen steunen. 

In Vlaanderen liggen de kaarten helemaal anders. De drie partijen van de Vlaamse regering (N-VA, Open Vld en CD&V) worden niet meteen enthousiast van de voorstellen van de informateur. Hoe  hebben de drie partijen van de Vlaamse regering gereageerd op de nota van informateur Magnette? Ivan De Vadder geeft tekst en uitleg (in het Frans) aan RTBF-collega Alain Gerlache.

Podcast PLAN B

Meest gelezen