Gemeente Wommelgem verwijdert vuilnisbak met hakenkruis aan speelpleintje

Aan het Scheersel in Wommelgem wordt vandaag een vuilnisbak met daarin een hakenkruis gekrast, verwijderd. Het was een foto van een Radio 2-luisteraar die de kat de bel aanbond. Het hakenkruis zou er al een maand hebben gestaan. Volgens burgemeester Frank Gys (N-VA) is er geen enkele melding binnengekomen van buurtbewoners, en ook de gemeentearbeiders die de vuilbakken legen, hebben niks gemeld.

Geschrokken

Burgemeester Frank Gys reageert geschrokken op de foto. "Ik begrijp niet waarom jullie luisteraar deze foto niet rechtstreeks naar ons heeft gemaild," zegt hij, "dan hadden we onmiddellijk opgetreden, want zo'n symbool hoort vanzelfsprekend niet thuis op een speelpleintje waarin we zo veel geïnvesteerd hebben om het gezellig te maken."  Volgens hem heeft ook geen enkele buurtbewoner iets gemeld. "Ik heb geen enkel idee vanuit welke hoek dit komt", zegt hij nog. 
 

Gemeentearbeiders

Elke week wordt de vuilbak geleegd, maar ook de gemeentearbeiders hebben niks gemeld. Volgens de luisteraar staat het hakenkruis er al minstens een maand, op de foto is ook te zien dat de tekening al wat verweerd is. Maar burgemeester Gys trekt dat in twijfel. Hij roept iedereen nogmaals op om zo'n zaken onmiddellijk te melden. Dat kan via de website van de gemeente. 

Meest gelezen