Avondspits rond Antwerpen in het slop, Beverentunnel richting Nederland afgesloten na botsing tussen twee vrachtwagens

Op de Antwerpse ring R2 in de Waaslandhaven is de Beverentunnel richting Nederland volledig afgesloten voor het verkeer, na een botsing tussen twee vrachtwagens. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. De takeling belooft een complexe en langdurige klus te worden, aangezien beide vrachtwagens door de klap geschaard zijn. Het is al de tweede keer in twee dagen tijd dat de Beverentunnel richting Nederland (urenlang) dicht moet.

De aanrijding tussen twee vrachtwagens in de Beverentunnel in Antwerpen vond plaats in de staart van een file die was ontstaan na een eerder ongeval, waardoor er al maar een rijstrook meer vrij was in de tunnel.

Het is niet duidelijk of de aanrijdingen gelinkt zijn aan het feit dat er tijdelijke noodverlichting aanwezig is in de tunnel, nadat woensdagochtend een vrachtwagen de vaste verlichting over een lengte van meer dan 150 meter had afgerukt.

"We hebben door het slechte weer al de hele middag verschillende incidenten op de R2, ook in de Liefkenshoek­tunnel bijvoorbeeld", stelt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum.

"Dat maakt dat het op het onderliggende wegennet in het havengebied al erg druk was door mensen die de files probeerden te vermijden en dat zal nu alleen maar erger worden. We zagen ook al heel wat extra verkeer dat richting Kennedytunnel reed om langs de R1 om te rijden, dus ook daar is het nu al heel druk. Het belooft een zware Antwerpse avondspits te worden."

Meest gelezen