Meer en meer details over Nederlands gezin dat in totale afzondering leefde: vader wordt nu verdacht van kindermisbruik 

In Nederland heeft het gerecht meer details bekendgemaakt over het gezin in Ruinerwold, dat jarenlang in totale afzondering leefde. De vader zou twee van zijn oudere kinderen hebben misbruikt. Eerder al werd hij verdacht van mishandeling van zijn kinderen en witwassen. 

Vorige maand werd in Ruinerwold, in de provincie Drenthe, in het noordoosten van Nederland, een gezin ontdekt dat al jarenlang afgesloten van de buitenwereld leefde. De vader, een man van 67, hield er zes kinderen vast. Het Nederlandse gerecht heeft nu een stand van zaken gegeven. 

Uit DNA-onderzoek blijkt dat de man de vader is van negen kinderen

officier van justitie in Groningen

Het gerecht heeft de 67-jarige hoofdverdachte nog niet zelf kunnen ondervragen. "Dat heeft te maken met zijn gezondheidstoestand, omwille van de privacy kunnen we daar niet meer over zeggen", zei de persofficier vandaag. 

Twee van de oudste drie kinderen zouden seksueel zijn misbruikt door de vader. Die drie zijn een dochter en twee zoons, zij leefden niet op de boerderij.

Zes andere kinderen woonden nog wel op de boerderij. "Uit DNA-onderzoek is gebleken dat de man van 67 de vader is van alle negen kinderen." Eerder al bleek dat de moeder van het gezin in 2004 overleden is. 

De kinderen blijken inhoudelijk niet allemaal op dezelfde lijn te zitten. De vijf jongere kinderen zouden het niet eens zijn met de beschuldigingen tegen de vader.

Ook een 58-jarige klusjesman uit Oostenrijk, de huurder van de boerderij, zit sinds oktober in de cel. Hij werkt goed mee met het gerecht en is al verschillende keren ondervraagd.

De twee verdachten worden nu ook samen beschuldigd van een nieuwe zaak. Ze zouden in 2009 een oudere man hebben opgesloten. Die man, ook een Oostenrijker, zou maandenlang tegen zijn wil zijn vastgehouden in de gemeente Meppel.  

Meest gelezen