Videospeler inladen...

Dodentol na aardbeving in Albanië loopt op

Het dodental na de aardbeving in Albanië is opgelopen tot 40. De voorbije nacht zijn nog 10 lichamen gevonden onder het puin. Albanië werd maandag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.4. 

Door de aardbeving zijn heel wat huizen ingestort. Onder het puin hebben reddingswerkers opnieuw 10 lichamen geborgen. Intussen zijn 46 mensen levend van onder het puin gehaald, zij liggen in ziekenhuizen in de hoofdstad Tirana. Er vielen ook 650 gewonden. 10 van hen zijn er erg aan toe.

De reddingswerkers verliezen de hoop om nog overlevenden te vinden. Hun werk wordt bemoeilijkt door talloze naschokken. De Albanese regering heeft in de twee meest getroffen steden de noodtoestand uitgeroepen: Thumane, ten noorden van de hoofdstad Tirana en de toeristische stad Durres, aan de Adriatische Zee. In Thumane zijn de zoekacties stopgezet, in Durres gaan ze nog door. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen