Doodrijder Merel De Prins moet mogelijk terug naar gevangenis

Het parket van Halle-Vilvoorde bevestigt dat er een vooronderzoek loopt naar Muhammed Aytekin, de doodrijder van de 12-jarige Merel De Prins uit Eppegem bij Zemst. Vorige maand werd hij aangetroffen als passagier in een niet-verzekerde wagen waarvan hij de eigenaar was.

De politiezone Zennevallei hield midden oktober een voertuig tegen in Sint-Pieters-Leeuw omdat de bestuurder bizar rijgedrag vertoonde. Bij controle bleek de auto op naam te staan van Muhammed Aytekin, die als passagier in het voertuig zat. De auto was niet verzekerd waarop de politie een proces-verbaal opstelde. “Dat dossier zit bij het parket in vooronderzoek”, zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre.

Aytekin werd in 2017 veroordeeld tot vijf jaar cel voor het dodelijke ongeval met de 12-jarige Merel De Prins. Na 2 jaar kwam hij voorwaardelijk vrij met een enkelband. Mogelijk moet hij nu terug naar de cel, omdat hij een van zijn voorwaarden geschonden heeft. De strafuitvoeringsrechtbank zal daarover moeten oordelen.

De twaalfjarige Merel De Prins werd op 28 oktober 2015 doodgereden in Vilvoorde. Het meisje was met de fiets onderweg naar huis, toen ze op een oversteekplaats werd aangereden door een auto. 

"Oude wonden gaan weer open"

Peggy Muyldermans, de moeder van Merel, schrikt niet dat de doodrijder van haar dochter weer z'n voorwaarden heeft geschonden. "Het verwondert me niet. In het verleden is hij al 18 keer veroordeeld. Hij lapt alle regels aan zijn laars. Die man heeft geen normen en waarden. Laat staan een greintje spijt. Hij beseft gewoon niet wat hij gedaan heeft."

De ouders hopen dat Aytekin terug naar de cel wordt gestuurd. "Alle wonden gaan weer open, net zoals in het begin. Alles komt terug. Sinds het ongeval vier jaar geleden hebben we nog geen moment gehad om even te kunnen rouwen. Want elk jaar opnieuw is er iets nieuws. Hij heeft nu een jaar zijn enkelband, en kijk..." 

Meest gelezen