Videospeler inladen...

Koninklijke Schenking gaat zo snel mogelijk "maximaal" informatie online zetten over haar werking en financiën

De Koninklijke Schenking gaat "zo snel mogelijk en op proactieve wijze" een maximum aan informatie ter beschikking stellen via het internet. Dat heeft de Schenking meegedeeld in een persbericht na afloop van de raad van bestuur.

Gisteren had voorzitter Paul Buysse in "Terzake" aangekondigd dat de Koninklijke Schenking zou onderzoeken hoe de transparantie verhoogd kon worden.

Na de mediaheisa van de voorbije dagen over een gebrek aan transparantie belooft de Koninklijke Schenking beterschap. "Met het oog op het verbeteren van de kennis bij het grote publiek van de talrijke opdrachten van algemeen belang die de instelling uitvoert, zal de Koninklijke Schenking zo spoedig als mogelijk en op proactieve wijze werk maken van het ter beschikking stellen van een maximum aan informatie via internet", luidt het in een persbericht.

VRT NWS, De Tijd, Apache en Knack lichtten gisteren voor het eerst in 90 jaar het volledige patrimonium door van de Koninklijke Schenking. Die instelling, die teruggaat tot Leopold II, beheert het koninklijk vastgoed en moet financieel volledig onafhankelijk zijn. Uit het onderzoek blijkt echter dat ook de belastingbetaler meebetaalt voor het onderhoud van de gebouwen en parken van de Schenking. 

Vanmiddag vond een raad van bestuur van de Stichting plaats. "Op basis van de vele artikels die de voorbije dagen verschenen in de media, werd vastgesteld dat er blijkbaar misverstanden bestaan omtrent de instelling", aldus de Stichting.

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen