Nieuwe BOB-campagne: "mentaliteitsverandering nodig om altijd nuchter te rijden"

Vandaag is de nieuwe BOB-campagne gelanceerd, tegen alcohol achter het stuur. De slogan dit jaar luidt "Bob, altijd nul op", waarmee wordt aangeraden om beter helemaal géén alcohol te drinken als je nog moet rijden.

 

Met de slogan "Bob, altijd nul op" start morgen de nieuwe BOB-wintercampagne. De hele feestdagenperiode, tot 3 februari, zullen er extra veel alcoholcontroles zijn. Vorig jaar veroorzaakten bestuurders die te veel gedronken hadden nog meer dan 4000 ongevallen in ons land.

"Er blijft nog veel werk aan de winkel om de mentaliteit te veranderen en ervoor te zorgen dat bestuurders nuchter zijn", zegt Stef Willems van Vias, het Vlaams kenniscentrum voor verkeersveiligheid. "Uit een Europese enquête blijkt dat 1 op de 4 Belgen (24%) niets zegt tegen een persoon die van plan is te gaan rijden, nadat hij te veel gedronken heeft."

Na bijna 25 jaar is de BOB-sleutelhanger nog steeds de ultieme beloning voor wie bij een controle negatief blaast.

Meest gelezen