BELGA/WIEGANDT

ABN AMRO sluit tientallen bankautomaten in Nederland na aanhoudende reeks plofkraken

De Nederlandse bank ABN AMRO heeft tientallen geldautomaten gesloten. Die liggen allemaal op plaatsen die gevoelig zouden kunnen zijn voor een plofkraak. De bank reageert daarmee op de grote reeks plofkraken die dit jaar in Nederland al gepleegd werden. 

De teller van het aantal plofkraken in Nederland staat ondertussen al op meer dan 60. De daders gaan de laatste weken ook gewelddadiger te werk. Bij een plofkraak in Amsterdam raakte een bewoner die boven de automaat woonde, gewond bij de ontploffing. Het gaat volgens ABN AMRO om een tijdelijke maatregelen. De bank zegt dat het ook onderzoekt om automaten op verschillende plekken eventueel te verplaatsen.

Ook in de grensregio met Nederland in ons land zijn de laatste jaren heel wat plofkraken gepleegd. De Belgische bank Argenta besloot eerder ook al een aantal automaten te sluiten. 

Meest gelezen