Videospeler inladen...

Dj's Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns draaien platen tijdens De Warmste Week op Studio Brussel

Tijdens De Warmste Week zullen dj's Eva De Roo (31), Joris Brys (31) en Fien Germijns (24) een week lang verzoekplaten draaien op Studio Brussel. Dat is net bekendgemaakt in Kortrijk, de gaststad van waaruit Studio Brussel dit jaar de soundtrack verzorgt bij De Warmste Week. Voor Brys en Germijns is het de eerste keer dat ze als dj's mee muziek draaien voor actievoerders en vrijwilligers bij de meer dan 2.000 geregistreerde goede doelen.

Tijdens De Warmste Week gaat Studio Brussel opnieuw van 18 tot en met 24 december onafgebroken radio maken. De drie dj's die zeven dagen lang verzoekplaten van luisteraars zullen draaien als soundtrack bij De Warmste Week zijn Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns. Voor De Roo (31) is het al de vijfde keer dat ze De Warmste Week mee presenteert op Studio Brussel, voor Brys en Germijns is het hun eerste keer.

Joris Brys (31)  is op weekdagen tijdens de voormiddag te horen op Studio Brussel, en hij presenteert op zondagmiddag "Vuurland". Fien Germijns (24) presenteert van maandag tot donderdag tussen 18 en 19 uur "Het programma van de eeuw". Daarin blikt ze terug op de beste muziek die sinds begin jaren 2000 is gemaakt. Eerder presenteerde Germijns ook al "De afrekening".

"Ik heb zelf altijd met een warm gevoel geluisterd en gekeken naar de uitzending de laatste jaren. Nu ga ik De Warmste Week voor de eerste keer van dichtbij meemaken en dat is iets om geweldig naar uit te kijken. Ik laat het op mij af komen, zowel de mooie als de triestige verhalen aan de microfoon", zegt Joris Brys. "Ik heb beire veel goeste om zeven dagen lang live radio te maken in een fantastische stad", aldus Germijns. "Het wordt de meest kerstige week voor Kerstmis ooit."

Kortrijk als gaststad

In Kortrijk wordt het Nelson Mandelaplein het kloppend hart van de uitzending van Studio Brussel, al trekken vliegende reporters Michèle Cuvelier en Stijn Van de Voorde ook de stad in. Ze gaan op zoek naar warme verhalen, en nemen muziek mee om actievoerders en vrijwilligers van Kortrijk te bedanken.

Wie tijdens De Warmste Week naar Kortrijk wil afzakken, kan gebruik maken van een speciaal treinbiljet. Met een Warmste Week-ticket kan je voor 12€ vanuit elk Belgisch treinstation heen en terug naar Kortrijk reizen. Van elk ticket gaat er 2€ naar alle goede doelen van De Warmste Week. De NMBS versterkt tussen 18 en 24 december de capaciteit van de bestaande laatste treinen vanuit Kortrijk. 

"Music is our answer"

"Music is the answer": dat is het motto van Studio Brussel tijdens De Warmste Week. De drie Studio Brussel-dj's draaien platen voor iedereen die een actie heeft gedaan of heeft gevrijwilligd voor De Warmste Week. Luisteraars kunnen ook een verzoekplaat aanvragen voor een zelf gekozen goed doel.

"Music is the answer", zo klinkt het ook op een speciaal Warmste Week-nummer. Vijf Kortrijkse artiesten hebben de handen in elkaar geslagen en een eigen versie gemaakt van het gelijknamige nummer. Met "Music is our answer" benadrukken Amenra, Balthazar, Goose, SX en Ozark Henry dat muziek dit jaar meer dan ooit centraal staat op Studio Brussel tijdens De Warmste Week. Op het Nelson Mandelaplein zal er veel livemuziek te horen zijn van nationale en internationale artiesten. En ook lokaal muzikaal talent krijgt er letterlijk een podium. 

DAVID CATRY / VDB

Zes benefietconcerten en drie fuiven voor het goede doel

Tijdens De Warmste Week zijn er opnieuw concerten voor het goede doel. Onder de noemer "back to back" treden telkens twee artiesten samen op ten voordele van één vzw. De reeks duoconcerten wordt georganiseerd in de Kortrijkse zaal Depart. De ticketverkoop voor deze zes concerten start op maandag 9 december om 10 uur.

Wie treedt op met wie voor welk goed doel?

  • Woensdag 18 december: White Lies & Whispering Sons (voor Move To Improve)
  • Donderdag 19 december: Balthazar & Trixie Whitley (voor De Korf vzw)
  • Vrijdag 20 december: Bear's Den & Selah Sue (voor Te Gek!?)
  • Zaterdag 21 december: Joost & Kraantje Pappie (voor TEJO Kortrijk)
  • Zondag 22 december: Brihang & Het Zesde Metaal (voor Streekfonds West-Vlaanderen - De Muziekbank)
  • Maandag 23 december: Zwangere Guy & Arno (voor Zwangerinbrussel XL)

Feesten voor het goede doel kan ook dit jaar, op een van de drie Parties. Studio Brussel-presentator Average Rob organiseert samen met dj Omdat Het Kan Soundsystem "De Warmste Boit" op donderdag 19 december.  Het Kortrijkse Alcatraz-metalfestival doet Kortrijk op zijn grondvesten daveren op vrijdag 20 december met de "Alcatraz Metal Party". Op zaterdag 21 december brengt de Kortrijkse electro-rockband Goose in hun thuisstad "Goose Nonstop". Tickets voor deze drie fuifavonden zijn ook te koop vanaf maandag 9 december om 10 uur.

Bekijk het verslag van "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen