Hond 'schakelt' auto in achteruit: "Dit had zo slecht kunnen aflopen!"

Eind vorige week stopte een koppel aan een tankstation in Slidell, in de Amerikaanse staat Louisiana, om daar zijn auto vol te tanken. Terwijl de man naar de winkel bij het station ging en de vrouw uitstapte om met het tanken te beginnen, lieten ze hun hond in de auto achter. Maar die geraakte daarbij zo opgewonden dat hij de auto in achteruit 'schakelde'. Omdat de motor nog steeds draaide, bolde de auto plots achteruit, richting een drukke rijweg. Gelukkig voor het koppel en de chihuahua hadden ze daarna het geluk aan hun kant.

De camerabeelden werden na het voorval vrijgegeven door de plaatselijke politie ("Wat er gebeurd is, zouden we nooit zelf kunnen bedenken!"). Op de beelden is nog te zien hoe de vrouw probeert om de autodeur alsnog te openen, maar de deuren sloten automatisch toen de SUV begon te rijden. Ze kwam daarbij ten val, met kleine verwondingen tot gevolg, en kon vervolgens hopen dat er geen aanrijding zou plaatsvinden:

"We kunnen er misschien nu wel om lachen, dat dit allemaal het gevolg is van iets wat een 5 pond wegende chihuahua gedaan heeft. Maar de realiteit is dat we heel dicht bij een grote tragedie hadden kunnen eindigen. Niet alleen kon de vrouw die de autodeur probeerde te openen door haar eigen auto omvergereden zijn, daarna volgde nog die drukke weg, met veel verkeer in beide richtingen, die moest overgestoken worden", aldus een woordvoeder van de politie op nieuwszender WWLTV. Hij maande autobestuurders ook aan de motor van de auto af te zetten, wanneer er getankt moet worden.

Uiteindelijk bleek er een mechanisch defect te zijn, waardoor de hond de auto in al zijn enthousiasme in achteruit had kunnen 'schakelen'.

Meest gelezen