Videospeler inladen...

Verschillende incidenten in Antwerpen: afrekeningen in het drugsmilieu? 

In Antwerpen onderzoekt het parket verschillende incidenten van afgelopen nacht. In Merksem heeft de politie opnieuw een granaat gevonden. Wat verderop in Ekeren is afgelopen nacht het huis van een vrouw van 74 beschoten met een machinegeweer. En dan was er nog een derde schietincident waarbij een man zegt dat hij zomaar beschoten werd. Op dit moment is het niet duidelijk of de incidenten onderling gelinkt zijn, maar de mogelijkheid bestaat dat er op zijn minst enkele gelinkt zijn met het drugsmilieu.

Woning van 74-jarige vrouw beschoten

In het Antwerpse district Ekeren is afgelopen nacht de gevel van een huis beschoten met een machinegeweer, wellicht een kalasjnikov. De bewoonster van 74 was op dat moment thuis. Mogelijk gaat het om een vergissing binnen het drugsmilieu. Het parket houdt wel alle pistes open en onderzoekt de zaak. 

Op het moment van de schietpartij zat de vrouw van 74 tv te kijken. Zij raakte als bij wonder niet gewond, maar heeft volgens het parket wel veel geluk gehad: "Enkele van die kogels hebben de radiator in de woning doorboord. Daarom heeft het parket nu een gerechtelijk onderzoek geopend voor poging tot moord", klinkt het.

In het rolluik van de woning, en ook in de voordeur, zijn er enkele kogelinslagen. In totaal werden er maar liefst 11 kogels afgevuurd met een machinegeweer. Op straat liggen er vermoedelijk ook enkele kogelhulzen. Politie en parket kwamen ter plaatse. 

Man zonder reden beschoten

Vannacht was er nog een ander schietincident in Antwerpen. Een man was zich met een schotwonde komen aanbieden op een politiekantoor in de Antwerpse Stuyvenbergwijk. Hij zegt dat hij zonder reden werd beschoten. De man ligt in het ziekenhuis voor verzorging. Ook dit incident wordt verder onderzocht.

Onderdeel van granaat gevonden

In Merksem is er opnieuw een deel van een granaat gevonden. Ditmaal aan de beschadigde gevel van een appartementsgebouw. Het zou gaan om de lepel van een granaat. 

 

Bekijk het verslag van "Het Journaal" hier: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen