Gewapende man met BB-gun en mes van trein gehaald in Brugge

In het station van Brugge is gisteren een man van 30 met verschillende verboden wapens van de trein gehaald. Een medepassagier belde de politie toen de verdachte op de trein een BB-gun (een klein wapen met plastic kogeltjes red.) bovenhaalde. Hij had ook nog een mes en een traangasbusje op zak. De verdachte werd al eens veroordeeld tot een celstraf met uitstel, gekoppeld aan enkele voorwaarden.

Gisteren rond 18 uur kreeg de politie van een treinpassagier een melding over een gewapende man op de trein van Oostende naar Brugge. De man had een BB-gun bovengehaald, een klein vuurwapen. 

In het station van Brugge werd de verdachte dan van de trein geplukt. Hij bleek toen ook nog een mes en een traangasbusje op zak te hebben. Binnen enkele weken zal de man zich al moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Brugge, op verdenking van verboden wapenbezit.

De man is eerder al veroordeeld tot een gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Naar aanleiding van dit incident zal het parket de onmiddellijke intrekking van die voorwaarden vragen. Dat betekent dat hij vandaag nog zal worden overgebracht naar de gevangenis.

Meest gelezen