De Foyer #12: over de voorzittersstrijd bij CD&V, tweestrijd binnen Open VLD & wel of niet Black Friday

Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van "De Zevende Dag". Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur. 

De voorzittersstrijd bij CD&V is bijna gestreden, 6 december kennen we de winnaar. Wordt het jong talent Sammy Mahdi of ervaren havenbaas, Joachim Coens? Inhoudelijk zijn er tussen beide kandidaten weinig verschillen, maar welke stijl verkiezen de CD&V-leden? En vooral: welke koers zal CD&V varen in de federale formatie? 

Over de koers van Open VLD was de voorbije week ook veel te doen. Minister Bart Somers (Open VLD) zag de kansen op een paars-gele regering mét N-VA heel klein, maar niet iedereen in zijn partij was daar zo blij mee. Politiek analist Wouter Verschelden fileert de tweestrijd binnen de liberale partij. 

De andere partijen rond de tafel wijzen in één richting: een akkoord tussen Magnette en Rutten, zij wordt premier. 

Wouter Verschelden

Black Friday, een Amerikaanse kortingdag, verdeelt de Belgische ondernemers. Wie afgelopen vrijdag schoenen kocht op de webshop van Schoenen Torfs kreeg korting, voedselfabrikant Damhert sloot de hele dag haar webpagina uit protest. Wouter Torfs (Schoenen Torfs) en Grete Remen (Damhert) vertellen waarom ze wel of niet meedoen aan Black Friday. 

Het laatste woord was deze week voor politiek poëet Stijn De Paepe met handig carrièreadvies... 

Luister hier naar de twaalfde aflevering van De Foyer:

Meest gelezen