AFP or licensors

Barslecht winterweer in Arizona en Utah kost aan vier mensen het leven

Het slechte winterweer heeft enkele dodelijke slachtoffers geëist in de Verenigde Staten. In de staat Arizona kwamen twee kinderen om, nadat het voertuig waarin ze zaten werd meegesleurd door het wassende water. In de staat Utah werden twee wandelaars verrast door het slechte weer. 

De overstroming in Arizona was het gevolg van een zware winterstorm die momenteel over delen van de Verenigde Staten trekt. De kinderen werden vrijdag als vermist opgegeven nadat een voertuig, ten noordoosten van Phoenix, in de Tonto Creek vast kwam te zitten.

De hulpdiensten slaagden er met de hulp van helikopters in om twee volwassenen en vier kinderen te redden. De lichamen van de twee dodelijke slachtoffertjes werden gisteren aangetroffen, zo melden de autoriteiten. Een derde kind wordt nog altijd vermist.

Gladde wandelpaden in Arches National Park

In de staat Utah, meer bepaald in het Arches National Park, zijn dan weer twee zestigers omgekomen nadat ze tijdens een wandeling zwaar ten val waren gekomen. Het regenachtige winterweer zou een grote rol gespeeld hebben bij het drama.

Het ongeluk deed zich vrijdagvoormiddag plaatselijke tijd voor, vlakbij de toeristische attractie Delicate Arch. Toen de hulpdiensten na een oproep ter plaatse kwamen, troffen ze de lichamen aan van een 60-jarige vrouw en een 65-jarige man. Beide waren bezweken aan hun verwondingen nadat ze van het pad afgleden en op een lager gelegen stuk van het terrein terechtkwamen. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het dodelijke ongeluk, maar vermoedelijk ligt een winterse mengeling van regen en sneeuw aan de basis.

Het Arches National Park is beroemd voor zijn indrukwekkende rotsformaties en meer dan 2.000 natuurlijke bogen in zandsteen. Het park werd na het ongeval tijdelijk afgesloten, maar ging zes uur later opnieuw open. De autoriteiten van het park waarschuwden via Twitter wel voor gladde wandelpaden als gevolg van de winterse weersomstandigheden en riepen wandelaars op om voorzichtig te zijn.

AP2010

Meest gelezen